Het pistool: van gevreesd wapen tot modevoorwerp

  • Geplaatst op
  • 0
Het pistool: van gevreesd wapen tot modevoorwerp

Ontdek de geschiedenis van het pistool. Natuurlijk is het nog steeds een gevreesd wapen, maar je kan er ook een fashion statement mee maken. Lees er alles over in deze blog!

De laatste tijd hoor en zie je ze veel voorbij komen in het nieuws. En niet op een goede manier. Het pistool. Maar laten we niet vergeten dat je met een pistool op je tas ook een gewaagd fashion statement kunt maken. Het maakt je outfit net wat stoerder. Als een ‘badass woman’.


Geschiedenis van het pistool

Laten we bij het begin beginnen en eerst eens kijken waar het pistool nu eigenlijk vandaan komt. Het pistool is in het begin van de 16e eeuw ontstaan in de Toscaanse stad Pistoia. Caminelleo Vitelli is uiteindelijk degene geweest die het wapen heeft uitgevonden. Tot dat moment werkten pistolen nog met een lont. In 1517 is er een nieuw ontstekingsmechanisme ontwikkelt die werkt met vuursteen. Dat mechanisme is vandaag de dag nog steeds de basis van het moderne pistool. Hoewel de moderne versie van het pistool ‘pas’ aan het begin van de 16e eeuw is ontwikkeld, bestaat de naam ‘pistool’ al langer. Waarschijnlijk (en dat is dus niet helemaal zeker) komt de naam uit het Tsjechische Pistala en is het via Duitsland ook in Nederland terecht gekomen.


Een pistool en revolver worden vaak door elkaar gebruikt. Een revolver is een type pistool maar een pistool is niet per definitie een revolver. Een revolver heeft namelijk de kenmerkende ronde kamer waren de kogels in gaan, terwijl je bij het meer moderne pistool de kogels in een magazijn in de kolf doet. Het is een verschil, maar als het er op aan komt, doen ze allebei hetzelfde. Op de tassen van JustGunBag vind je trouwens de revolvers terug. 


Waarvoor wordt een pistool gebruikt?

Over het algemeen wordt een pistool gebruikt voor de kortere afstanden, tot maximaal enkele tientallen meters. Een pistool heeft een korte loop, waardoor het wapen onnauwkeurig wordt op de langere afstanden. Vroeger is het pistool ontwikkeld als middel om je zelf te verdedigen. En vandaag de dag is dat eigenlijk nog steeds zo. Ook militairen hebben het pistool wel gebruikt in de beginjaren, net als jagers, maar de laatste jaren zie je daar eigenlijk geen pistolen meer.   


Gebruik van een pistool in Nederland verboden

In Nederland is het verboden om wapens en pistolen in je bezit te hebben, laat staan te gebruiken. Al zijn er natuurlijk wel uitzonderingen. Wanneer je een sportschutter bent of een jager, dan mag je wel bepaalde wapens hebben. Maar alleen als je de juiste vergunningen hebt en je zelf houdt aan de strenge regels van de Wet Wapens en Munitie. En dat is maar goed ook.


In andere landen kan je wel makkelijker een pistool in je bezit krijgen en gebruiken. Het bekendste voorbeeld is wel de Verenigde Staten. Daar zijn ze al jaren aan het discussiëren om de wet aan te passen, waardoor het veel moeilijker wordt om een pistool aan te schaffen. Maar of het daar ook ooit van gaat komen?
 


Pistool op je tas

Ondanks dat pistolen nog steeds wel gevreesde wapens zijn, kan je er ook een uniek fashion statement mee maken. Niet dat je nu een pistool aan je broek moet hangen, maar je kan het wel terug laten komen in je accessoires. Bijvoorbeeld op je tas. Het geeft je tas (net als de rest van je outfit) een stoere look. Bijvoorbeeld met onze JustGunBag Duffle bags. Ze zijn ook nog eens lekker groot, zodat je er al je spullen makkelijk in kwijt kunt.


Wil je ook een echt fashion statement maken of je stoere look compleet maken met bijvoorbeeld een pistool op je tas? Bekijk dan ook zeker eens onze webshop!  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden